AVG Protocol 2019

Protocol bescherming privacy gevoelige informatie ijsvereniging Algemeen Belang Graftdijken.

Privacy gegevens in bezit vereniging:

-       Namen

-       Adressen

-       Telefoonnummers

-       E-mailadressen

-       Bankgegevens

Wie hebben toegang tot welke informatie?

-       Namen                         secretaris          penningmeester

-       Adressen                      secretaris          penningmeester

-       Telefoonnummers         secretaris          penningmeester

-       E-mail adressen            secretaris penningmeester             overige bestuursleden   

-       Bankgegevens                                      penningmeester

Alle computers van bestuursleden waar digitale informatie aangaande vereniging is opgeslagen beschikken over een actueel virus scan programma.

Hoe borgen wij dat deze informatie niet bekend wordt bij anderen, waar betreffende persoon geen toestemming voor heeft gegeven?

-       Namen, adressen en telefoonnummers: secretaris en penningmeester hebben deze informatie opgeslagen in hard copy en digitaal. De hard copy map is alleen toegankelijk voor secretaris en penningmeester en ook zo opgeborgen. De digitale versie staat in een map op de computer van de secretaris en penningmeester en is slechts voor hen toegankelijk.

-       E-mail adressen: deze zijn beschikbaar voor alle bestuursleden. De adressen mogen niet gedeeld worden zonder dat betreffende persoon daar uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. Mailingen naar alle leden worden gedaan door iedereen in bcc kopie variant van outlook te mailen.

-       Bankgegevens: deze staan zowel in hard copy als digitaal opgeslagen bij de penningmeester. Alleen de penningmeester heeft toegang tot die gegevens en mogen met niemand anders gedeeld worden.

Zodra een persoon zijn of haar lidmaatschap opzegt zullen alle relevante privacy gegevens worden vernietigd. De hard copy wordt versnipperd en de digitale gegevens worden verwijderd van de computers waar deze opstaan. De secretaris en penningmeester zijn hier verantwoordelijk voor.

West-Graftdijk 30 november 2018

G. Schulting, secretaris           J. van Ammers, penningmeester                                    J. Bark, voorzitter